Home       Sitemap      
Organisatie
Dienstverlening
Expertise gebieden
Referenties
Cursus / kennisoverdracht
VDG Miniconferenties
Verslag Miniconferenties
      Verslag miniconferentie Musea
      Verslag miniconferentie Sport
      Verslag miniconferentie Belasting
Wij werken samen met
Contact
Verslag sportconferentieOp 12 februari 2009 organiseerde ABC Trajectmanagement in samenwerking met de Gemeente Almere en de SRO Groep een miniconferentie met als thema:

“Verzelfstandigen van de gemeentelijke sportafdeling: een goede zaak (?)”

(over verzelfstandiging van de uitvoering van het gemeentelijke sportbeleid)


De bijeenkomst was bestemd voor wethouders, topambtenaren en hoofden van gemeentelijke sportafdelingen en diensten, die onderzoeken of overwegen om de uitvoering van het gemeentelijk sportbeleid te verzelfstandigen.

Het programma bestond uit een drietal inleidingen, gevolgd door een paneldiscussie onder leiding van de heer Paul Coppes, directeur van de Vereniging Sport en Gemeenten.

De volgende presentaties van de inleiders zijn thans beschikbaar voor geinteresseerden:

  1. Presentatie van Cor Mul, oprichter ABC Trajectmanagement, over beslisboom voor het verzelfstandigen van gemeentelijke taken en de rollen van de gemeente specifiek ten aanzien van de sport (basisinfrastructuur).
  2. Presentatie van Mark van den Heuvel, zelfstandig onderzoeker/adviseur en oprichter van Remarkable Research, over een aantal interessante onderzoeksresultaten en trends. Samen met Jacco van Sterkenburg publiceerde hij recent "De ondernemende overheid in de sport. Publiek ondernemerschap en new public management in de lokale sportsector."
  3. Presentatie van Leo Steyn, directeur van de SRO Groep, over een praktijkvoorbeeld van een geslaagde verzelfstandiging. Daarin ook uitgangspunten, randvoorwaarden, succes- en risicofactoren.
Voor geïnteresseerden zijn deze presentaties op te vragen bij: ABC@trajectmanagement.nl

Uiteraard kunt u voor nadere informatie ook telefonisch contact met ons opnemen (tel. 023 5321359)Pagina afdrukken
Copyright 1995-2024
ABC trajectmanagement